Aplica

BIROU ON-LINE PENTRU CONSILIERE SI MEDIERE:

Date de contact: telefon/whatsapp 0729823747, e-mail: fpimm136084@yahoo.com

Servicii oferite in cadrul biroului:

-informare si consiliere profesionala privind cariera.

Serviciile de informare şi consiliere profesională privind cariera pot fi acordate ori de câte ori este necesar, în mod individual sau în grup, şi privesc:

a) furnizarea de informaţii privind piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor;

b) evaluarea şi autoevaluarea personalităţii în vederea orientării profesionale;

c) dezvoltarea abilităţii şi încrederii în sine a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, în vederea luării de către acestea a deciziei privind propria carieră;

d) instruirea în metode şi tehnici de căutare a unui loc de muncă.

Serviciile prevăzute mai sus se realizează de către consilier, care oferă persoanei solicitante informaţii privind:

a) locurile de muncă vacante aflate în evidenţa agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă;

b) locurile de muncă vacante aflate în baza de date a Sistemului electronic de mediere a muncii - PULS;

c) ocupaţiile/meseriile/profesiile cele mai solicitate pe piaţa forţei de muncă;

d) condiţiile impuse de angajatori;

Consilierul, în funcţie de profilul psihoprofesional al persoanei consiliate, va utiliza instrumente şi tehnici de evaluare a deprinderilor, abilităţilor şi competenţelor profesionale ale persoanelor în căutarea unui loc de muncă, precum: interviul, observaţia, chestionarul, bateriile de teste.

Pe baza rezultatelor discuţiilor individuale şi a testărilor efectuate consilierul va stabili paşii pe care persoana consiliată trebuie să îi urmeze pentru alegerea ocupaţiei/meseriei, cu ajutorul cursurilor de formare profesională, ca măsură activă în vederea încadrării în muncă.

Serviciile de instruire în metode şi tehnici de căutare a unui loc de muncă, prevăzute la pct.d) de mai sus, constau, în principal, în exerciţii privind întocmirea unui curriculum vitae, a scrisorii de intenţie, a scrisorii de mulţumire, simularea unui interviu.

Consilierul, la încheierea perioadei de informare şi consiliere profesională, va redacta o recomandare pentru participarea persoanei consiliate la cursuri de formare profesională sau la măsura de consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente ori pentru iniţierea unei afaceri.

Fisa informare privind dezvoltarea carierei -descarcă aici

Fișă de consultanță privind participarea la programe de formare profesională-descarcă aici

Burse ale locurilor de muncă: 

12 mai 2023- Bursa Generală a Locurilor de Muncă Mehedinți

27 octombrie 2023 -Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți Dolj

27 octombrie 2023 -Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți Caraș Severin

27 octombrie 2023-Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți Olt

_______________________________________________________________________________________

FORMULARE INSCRIERE PROIECT 136084:

1. Formular inregistrare

2. Cerere de inscriere

3. Declaratie prelucrare date personale

4. Acord de folosire imagine

5. Declaratie evitare dubla finantare

6. Model CV

7. Declaratie angajament

8. Fisa informare teme secundare

_________________________________________________________________________________________________

Rezultatele obținute ale proiectului “Angajati performati prin formare profesionala” la finalul perioadei de implementare:
850 de angajați recrutați din regiunile Sud Vest Oltenia și Vest;
10 acorduri de parteneriat încheiate;
850 de angajați beneficiari de servicii personalizate de consiliere profesională și tutorat;
15 campanii de informare conștientizare angajatori;
25 angajați formați în ocupația de “lucrător în comerț”, din care 25 persoane certificate; 
25 angajați formați în ocupația de “lucrător în alimentație”, din care 25 persoane certificate;
50 angajați formați în ocupația de “lucrător comercial”, din care 50 persoane certificate;
56 angajați formați în ocupația “brutar, patiser, preparator produse fainoase & preparator produse din carne si peste”, din care 56 persoane certificate;
53 angajați formați în “competențe antreprenoriale”, din care 53 persoane certificate;
50 angajați formați în “competențe TIC”, din care 43 persoane certificate;
54 angajați formați în ocupația “inspector resurse umane”, din care 42 persoane certificate;
60 angajați participanți la “atelierele de personal branding”, din care 60 persoane certificate
84 angajați participanți la sesiunile de instruire “implementarea normelor de igienă în unitățile de industrie alimentară și alimentație publică”, din care 84 persoane certificate;
42 angajați participanți la sesiunile de instruire “business administration”, din care 36 persoane certificate;
180 angajați participanți la procesul de evaluare, recunoaștere și validare competențe profesionale, în domenii din industria hospitality (ospătar, barman, brutar, lucrător în alimentație, lucrător în comerț) și construcții (faianțar etc).
_______________________________________________________________________________________________
 
În perioada 01.04.2023-30.06.2023 un număr de 169 persoane din grupul țintă al proiectului au fost informate la sediile solicitantului – FPIMM, ale partenerului 1 -A&C Proiecte și Consultanță Managerială SRL și partenerului 2 – Astral Consulting S.R.L. referitor la: dezvoltarea carierei, participarea la programe de formare profesională. Persoanele informate au semnat o fișă de informare privind cariera, fișă de consultanță privind programele de formare profesională sau fișă de informare bursa locurilor de muncă.
 
____________________________________________________________________________________________
 
În perioada 01.07.2023-31.10.2023 un număr de 169 persoane din grupul țintă al proiectului au fost informate la sediile solicitantului – FPIMM, ale partenerului 1 -A&C Proiecte și Consultanță Managerială SRL și partenerului 2 – Astral Consulting S.R.L. referitor la: dezvoltarea carierei, participarea la programe de formare profesională. Persoanele informate au semnat o fișă de informare privind cariera, fișă de consultanță privind programele de formare profesională sau fișă de informare bursa locurilor de muncă.
______________________________________________________________________________________________
 
În perioada 01.10.2023-31.12.2023 un număr de 247 persoane din grupul țintă al proiectului au fost informate la sediile solicitantului – FPIMM, ale partenerului 1 -A&C Proiecte și Consultanță Managerială SRL și partenerului 2 – Astral Consulting S.R.L. referitor la: dezvoltarea carierei, participarea la programe de formare profesională. Persoanele informate au semnat o fișă de informare privind cariera, fișă de consultanță privind programele de formare profesională sau fișă de informare bursa locurilor de muncă.
________________________________________________________________________________________________
 
În perioada 01.01.2024-31.03.2024 un număr de 46 persoane din grupul țintă al proiectului au fost informate la sediile solicitantului – FPIMM, ale partenerului 1 -A&C Proiecte și Consultanță Managerială SRL și partenerului 2 – Astral Consulting S.R.L. referitor la: dezvoltarea carierei, participarea la programe de formare profesională. Persoanele informate au semnat o fișă de informare privind cariera, fișă de consultanță privind programele de formare profesională sau fișă de informare bursa locurilor de muncă.
 
_________________________________________________________________________________________________
 
Rezultate obținute la finalizarea perioadei de sustenabilitate a proiectului (01.04.2023-01.04.2024):
a) În perioada de sustenabilitate a proiectului au fost organizate un număr de 50 cursuri de formare profesională pentru un număt total de 1243 beneficiari.
În perioada de sustenabilitate a proiectului (01.04.2023-01.04.2024) au fost depuse mai multe proiecte pentru a obține fonduri publice pentru dezvoltarea de programe de formare adaptate nevoilor pietei muncii. 
 
FPIMM, A&C și Astral au asigurat servicii de consiliere si îndrumare în carieră pentru un număr de 631 persoane, din mai multe categorii de beneficiari:
- angajați;
- șomeri;
- persoane inactive;
- tineri NEETs.
 
Rezultatele proiectului au fost transferate către alte grupuri țintă prin proiectele pe care partenerii le-au implementat în perioada de sustenabilitate, fiind asigurate activități de informare și consiliere profesională, activități de mediere, activități de formare profesională, evaluare de competențe profesionale. 
 
În data de 30.06.2023 a fost organizată o masa rotunda în cadrul căreia s-au prezentat rezultatele sondajului on-line realizat in randul grupului țintă, precum și evolutia acestora de la finalizarea cursurilor si pana in prezent.
 
În perioada 07.04.2023-22.06.2023 a fost realizat sondajul on-line pe un eșantion de 100 persoane care au participat la activitățile proiectului „Angajați performanți prin formare profesională”, SMIS 136084, reprezentat de 22% bărbați și 78% femei.
Ultima activitate din cadrul proiectului la care a participat grupul țintă chestionat a fost Organizarea și derularea de programe de formare profesională (65%), evaluarea și validarea competențelor (30%) și consiliere profesională (5%).
Statutul profesional al grupului țintă s-a îmbunătățit pentru 100% dintre respondenți în urma participării la activitățile proiectului, fiind majorat salariul acestora sau fiind încadrați într-o funcție mai bună.
 
După finalizarea proiectului, 68% dintre respondenți au participat și la alte activități de dezvoltare personală, precum informare și consilierea sau cursuri de formare profesională. 
 
Un procent de 99% dintre participanții la sondaj intenționează să participe și la alte cursuri de formare profesională în viitor. Dintre acestea, au fost menționate: cursuri de comunicare, competențe informatice, management, achiziții, resurse umane, brutar, bucătar, norme de igienă, antreprenoriat, lucrător comercial, patiser, ospătar. 
 
 

 

Portofoliu